Rien van Boven - Doe & Ik

Welkom op de plugpagina van Rien Van Boven – Doe & Ik.
Scroll verder voor alle informatie of klik op 1 van de knoppen hieronder om snel naar het gewenste onderdeel te gaan.
Trackinfo & downloadsInterview, promo & meer

RIEN VAN BOVEN

DOE & IK

Stel je voor: Je bent 57 jaar getrouwd, hebt samen kinderen en zelfs kleinkinderen, maar één van jullie weet er helemaal niks meer van. Het klinkt ongeloofwaardig en toch is het de bittere realiteit voor Rien en Elly. 

Over deze onwerkelijke situatie gaat “Doe & Ik”, het nieuwste nummer van muzikale verhalenverteller Rien van Boven. 

Hij was nog maar 17 jaar oud toen de vrolijke Rien van Boven de wonderschone Elly tegen het lijf liep. Hij wist het gelijk zeker: “Die meid is het helemaal”. Rien gooide zijn charmes in de strijd en met succes! Dat is inmiddels ruim 60 jaar geleden en nog steeds is Elly de grote liefde van zijn leven. Met een huwelijk dat al 57 jaar stand houdt, twee prachtige dochters en twee kleinzoons lijkt het leven een sprookje. 

Toch veranderde alles 8 jaar geleden toen bij Elly de diagnose “Alzheimer” werd vastgesteld. Langzamerhand begon Elly haar leven te vervagen, de ooit zo sprankelende ogen werden steeds doffer en de gesprekken werden simpeler. 

In ziekte & gezondheid, dat is wat ze elkaar aan het altaar beloofden. Daarom bleef Rien intensief voor haar zorgen. Hij was dag en nacht bij haar en nam haar zelfs mee naar zijn werk. Na een aantal enorm zware jaren waarin hij zijn vrouw steeds verder zag vervagen heeft Rien de moeilijke beslissing genomen om Elly op te laten nemen in een woonzorgcentrum. 

Loslaten doet hij haar echter niet. Als het maar even kan gaat hij bij haar op bezoek. Rien zou Rien niet zijn als hij zijn emotie niet zou uiten via muziek. Het resultaat is “Doe & Ik”. In 2004 bracht Rien dit nummer, dat zijn leven met Elly bezingt, al eens uit. Om het lied actueel te maken liet hij het door Martin Sterken en Jan de Vrieze in een nieuw jasje steken en schreef hij een emotioneel extra couplet. 

Voor de videoclip schakelde Rien de hulp van ToffeClips.nl in. Samen met hen schoot hij de beelden bij Het Vervenershuis in Valthermond. In de videoclip zijn op bijzondere wijze foto’s te zien van het leven van Elly en Rien. Je voelt de emotie van het nummer en hun situatie door de symboliek in de video montage. 

Rien hoopt dat hij met zijn “Doe & Ik” steun kan bieden aan een ieder die op welke manier dan ook te maken heeft met deze verschrikkelijke ziekte en dat zij zichzelf kunnen vinden in het nummer. 

VIDEOCLIP

Bekijk hieronder de videoclip gemaakt door www.ToffeClips.nl

TRACK INFO

Artiest: Rien van Boven
Titel: Doe & Ik
Tekst & Muziek: A. Kuiper / R. van Boven
Gitaarwerk: J. de Vrieze
Productie: M. Sterken
Opname: Benelux Entertainment
Label: Benelux Entertainment
ISRC:  NL-Z42-23-00050
Cat. Nr. MAPCDS2023050
Hoesfoto & Design: CreAgency.nl
Videoclip: Toffeclips.nl
Plugging & Promotie: Visonata

INTERVIEWs & Promo

Rien is beschikbaar voor (telefonische) interviews en promotionele optredens.

INTERVIEW AANVRAGEN

Wil je een live optreden van Rien in jouw programma?

2 + 14 =